Saturday, July 2, 2011

Ape Kau Ingat Best Ke......

Best ape?manusie mace kite2 sume ni klu bley sume nk best2 je kn(trmasukla aku k)...korek idong mst nk best,berak pong of coz la best lbey2 lg klu time ngah darurat trkemut2 than taik nk kuar,mkn nasi lauk mst nk best2 nye,klu bley nk ade awek/pakwe pong nk yg best2 kn3..yela..manusia mane yg xmao bnde yg best2...toksah nk bohong la klu ade org yg xsuke kn bnde2 yg best...bullshit sume 2(aku pnjam ayat lecturer aku dlu k).......
     Tpi dlm kdg2 kite dok try2 menerai bgai pong xsmestinye kite akn dpt bnde yg best spt yg kite idam2kn 2 kn...ingat best ke klu bnde yg best kite last2 xdpt...best ke???macam kentot lgi ado...tpi dsbabkn adenye prkataan 'REDHA' 2 la yg akan mmbuatkn kite nk xnak kne gak trime 'QADA dn QADAR' dr Tuhan..xtaw la klu ade org yg lara muke cam encepen coz trlampau kcewa thap ketuat..yelaa...lg tnggi harapan yg kite ltak kt ssuatu perkara yg best2 plus agk mustahil nk cpai 2 makanye jdik la mcm yg aku ckp 2...berak xlawas,kncing xabiz,mkan smbil nangis,kntot xlarat n mcm2 lgi la...so jdik xbest tros la khidupanmu i2 krana xdpat nk mnikmati bnde yg best yg diharapkn 2....berak best ape?sape suh xlawas??...eeeeeeeee....sbb 2 kite kne slalu brQanaah..brsederhane dlm sgale hal...kne slalu brdoa pd Tuhan spaye berikan yg trbaik tok dri kn...usaha2 tnpe usaha dan doa pong xjadik gak....ibarat klu berak tpi xabiz..saki baki 2 smpan dlm usus pemberakan..haaaa..sori aku ngarut...lbey kurang cm2 la....
     anyway...hope idup kite ni sntiase beringat..yelaa..xsmestinye jugak bnde best yg kite xdpat 2 brlalu bg2 sahaje kn3..ne tau rupe2nye..ade lg bnde best yg dok mnanti or tnggu kt mane2 kn..so..ape kau ingat best ke klu bnde yg best ko nk 2 rupe2nye xla sebest yg ko bygkan..haaaa...

......bg aku bnde paling best bile aku dpat buat ibu dan abah aku trsenyum camni.......
                     thankz ibu dan abah coz mmbesarkan aku..

Thursday, June 30, 2011

Aku, Kertas dan teknikal pen..edisi rakun jiwang...

bilaku terdiam sjenak mmerhatikan bntang2 di langit mlam...cebisan2 kehidupan
menepuk khayalanku...di saat i2..tganku akn rancak me'nari2' di atas skeping kertas putih...

...ku xkan tangisi seandainya kau akan berlalu pergi..
ku xkan memikirkan ttg betapa pedihnya sakit i2 nnti..
sehinggalah aku mula sedari ssuatu yg sgt brnilai i2..
dan ianya adalah kamu..
apa pun di lema yg hadir ianya mmbawa sejuta erti
ssbuah kehidupan dan prhubungan...terangkan lah padaku..
bagaimana harus aku nyatakan bait2 i2 setulus padamu..
mungkin tiada apa pun yg akan brubah..
masa ttap akn meninggalkan kita tnpa kita sedari..
dan segala2nya sperti sudah kita miliki...
dapatkah kau melihat..itu adalah kamu..ssuatu yg mngkin akan
kulepaskan dan akan pergi.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.edisi jiwang thap rakun...kahh3...~poyo~

Adabmu dicelahan lutut abahmu...

BABAK 1
LOKASI: Maybank Setapak
TAJUK: Adabmu yang terletak di celah lutut..
WATAK2 UTAMA: 2 org 'auntie' prasan cun dress up ala2 setiausha pjabat..
1 org remaja brkaca mate rmbut krat2 dn glojoh xbrtempat..

..anda ber3 telah brjaye mnjadi rkyt Mlaysia yg pnuh dgn ciri2 'adab' yg sngguh 'mulia'...tahniah di ucpkan krana brjaya mmbuatkn sye mnyumpah sranah anda di ats klakuan anda yg tiada adab dn tatasusila i2...sye mnyarankan agar anda ber3 plajari smule bgaimana cre utk mnghormati org dan blajar utk lbey brsikap profesional....malu kt org..kalian ber3 nmpak spt org brpeljaran ttapi kurng dri segi adab dan tatasusila....trime kasih krana mnjadi rkyat Malaysia yg 'peka' dan penuh dgn 'adab'....

Wednesday, June 29, 2011

Berita Petang Rakun...

kahh3..xde la brite sgt nye pong...aku sajo je...yelaaa...skng ni kn mcm2 brite kt media massa(yg slalunye agk bias cm kentot)...brite psal buang bayi lju2 la,brite bapak bromen ngn ank sndri smpai ngandung,brite parti 2,parti ni hebat,brite seks saje nk wt org stim bace,brite prhimpunan bersih(haramjadah thap parit kumbahan.....ape2 pong....bg aku pranan media massa ni sgt pnting la..yela..pe yg diorng tulis..sbar kt pmbace mstilah brasas dan brmaklumat mcm buku2 kt perpustakaan negara....so...klu btol la brite yg dtulis,maka btol la hndaknye..klu bohong thpa crit crite yg ditulis maka pdan muke la pmbaca2 semue(trmasukla aku..)..anyway...aku lapar n nk balik p kutip saki baki cebisan suratkhabar yg aku pjak2 tdi..trpijak la plak coz ade brite psal 'prhimpunan bersih blan dpan...(sngaje aku pijak)..kahhh3....majulah rakun tok zoo negara Uganda...adiossss....


(gambar wartawan cik Maria Cenciakun mngayakn bulu ketiak )
~sori-aku bohong~~

Malaysia vs Taiwan (Pra-Kelayakan Piala Dunia 2014 First Round)

horaaaaa2....mlm ni mybe akn mnjadi satu lg episod brsjarah buat negaraku..tnah tumpahnya darahku...npe ko tnye??lmbap la ko ni...mlm ni Malaysia lwn taiwan la nyet...pnting gak match 2...hahaaaaannn(rakun aku glak.bkn aku k)...stkat ni aku amt brpuas hati ngn prsmbahan anak buah si Rajagopal(tol ke ejaannye)..bkan pe..da lame da aku tggu2 kbngkitan skuad Harimau Malaya kito ni dehh...
keep the faith lads...i sokong u'll(auwww)


so...wlu ape2 pong...aku sgt2 brharap psukan negara akn trus mmpu mlakukan kjutan demi kjutan karen 18mghz skala rikter mlm ni....aku meramal(poyo lagi) Malaysia bley score 2-0 kot...aku ramal je la..jgnla kate aku poyo...aku skong Barcelona,aku ok je...emmmmm..tpi aku xp stadium(duit tadak nk bli tiket-alasan rakun)...xpe2...compom restoren mamak kt area umah aku ni mlm nnti riuh rndah bgai punye...aku??tgok kt umah ajela..pe gne ade astro beyond kt umah..eeee..bley dgar ulasan tmbahan dr bapak aku....bliau 22 power 2 bab2 ulsan2 ni..klah karam singh walia tw....k laa...aku doakn kjayaan skuad HARIMAU MALAYA mlm ni....aummmmmmmmmmmmmmm(sori ckit eh..aku ngah suap dri aku ngn roti)..anyway....papaiiiiii....

Tuesday, June 28, 2011

Aku lagi suke nyanyi lagu Click 5-don't let me go..

hanhanhaann(gelak rakun)...sjo ngetest sore..(bajet sdap je)..ahahaaaaa....dulik ape aku kn3...kesuaraan i2 hak milik stiap rakun mehhh..kahh3...wt mse skng ni..lagu CLICK 5 ni la yg aku lyan..ang pa lyan?? >_<

Awek Maxis 2 awek aku.....

memang la..memang awek aku bdak maxis pong...npe?aku tau2..yelaaaa...npe?nnty ko tgok la npe aku syg kt bliau...tgok la sndri
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaaaa....sori la..aku xmao tnjuk pic live version coz seksi sgt..(jgnla nk stim sgt ok)

Aku Saksi kemalangan ngeri..siallll!!

ari 2 aku dpatla satu mmpi 2 ha..mcm kentot aku rase mmpi 2...yelaa..gile ko,aku jdi saksi utama dlm 1 kmalangan ngeri(kununnye)...blueekk..so..aku ni jnis yg pntng la klu bab2 pelik cmni..wuuu arkkk3(bunyi gagak)...bile aku trsedar je dr mmpi 2..aku cek2 la kt area kmaluan aku kot2 basah ke..ne tau la kn kot2 aku trkncing tnpa waras ke kn...then aku ingat balek mmpi aku..mungok tol aku..bkan nk istigfar ke ape ke..hahahaa...demmm!!2 la word prtme aku sbot(mcam haram)....so dgn poyonye aku visualisasikn mmpi aku pade kertas dn lukisan ni haa..tgok laaa...:P

                                                       ni lorong 2 nye xciden(mimpi ni tau)

                                                         ni yg mule2 aku nmpak mehhh...eee..

                                            so aku pe lagi mnambahkn ksan dramatik ckit
                                                        gne photoshop(yg lame punye)
There was an error in this gadget