Saturday, October 8, 2011

AKU BUDAK FINE ART VOL.I

Selamat malam para hadirn sekalian..kepada yang sudi menjengah ruangan ini..heee...entri2 aku sejak dua menjak ini banyak yang berkaitan ART..ye..ART...coz aku dulu adalah FINE ART student...kui3...maka dalam diri aku ni penuh dengan darah art yang mengalir laju kedondong hangit...saja je aku perbanyakkan post-post tentang hasil karya aku..coz bulan ni tema blog aku lebih kepada KESENIAN HALUSINASI...kui3...banyak karya-karya seni la kiranya yang aku nak kongsi dengan korang kan...antaranya...di bawah ni...

'Adobe Photoshop 7 classic'
700x900
Abandon street girl'

Kadang-kadang kalau aku rajin giler..aku terus je wat sketch kat adobe photoshop then bleh terus kaler or inking je kan..jimat masa sikit..tapi selalunya aku sketch dulu kat A4 paper je..then baru lah aku scan masuk dalam laptop or pc...kui3....aku kalau da asyik sangat ngadap benda alah ni...hmnnn..
jadi musang aku setiap malam...haaaa....so the next artwork(ceh speaking nak bgai je) kat bawah ni pon
aku direct sketch je kat adobe photoshop...>_<

'Adobe Photoshop 7 classic'
Jen the Crop
Yang ni antara karya-karya terawal aku jugak...mase tengah duk giler ngadap adobe...saje-saje nak test power..heee..dulu aku banyak rujuk artwork PUPPETER(kartunisgempak)coz...aku suke stroke beliau...terbaik dan agak internasionale mama mia cencokodok...

so setakat ini dahululah entri kali ini...sure aku akan sambung lagi..jadinya...tunggu sahaja lah..akan aku kongsikan karya -karya seni aku tuk tatapan rakan-rakan diluar sana...heee...>_< adios mamaimadai kiap peng pui luy dwai(aku hentam)


p/s: Aku tak pernah lupa akan asal-usulku sebagai seorang FINE ART...






Friday, October 7, 2011

AWEK-AWEK CIPTAAN AKU VOL.III


Horaaaa...sambungan daripada yang sebelum ini...

Brokenheart Girl

Pillow Girl

Hot Chick 
Kalau korang nak tengok awek-awek yang aku hasilkan sebelum ni...korang klik je 


p/s: hmnnn...susuk-susuk gadis selalu berlegar-legar dalam kepala otak aku..hahahaaaa....dan selalunya aku akn terjemahkan nya di atas kertas dan pen teknikal aku...>_<

Thursday, October 6, 2011

KOMIK BUATAN ANAK MALAYSIA

Assalamualaikummmmm~~~
Aku anak Malaysia dan ade beberapa komik telah aku buat...dan majoritinya masih lagi dalam pembikinan dan belum siap...kadang-kadang idea kering..kadang-kadang malas..dan kadang-kdang aku tak ada masa nak memfokuskan pada komik-komik yang aku buat...huhuuuu...tapi tak apa..coz aku akan siapkan juga..tapi pun masih tak tau bila boleh siap...dulu masa aku masih studi,aku rajin giler lukis komik..yelahh..idea time tu mencurah-curah hingga ke ladang otak aku...plus aku pun tak terlalu bz..berbeza dengan waktu sekarang ni...aku kerja lagi..memang masa sangat terhad untuk aku hadap balik sambung komik-komik aku yang terdampar tu...huhuuu...but dun worry....maybe aku kena manage balik time..huhuuu..so..di sini aku akan kongsikan lah beberapa babak komik yang aku buat sebelum ni....heeee...enjoy it babeh...yihaaaaaa~~~

#DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES
(80% COMPLETE)





komik yang bertajuk DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES ni aku bikin masa aku studi...sebenarnya
da nak hampir siap pun..tapi aku yang tak reti-reti nak sambung...kisah nya banyak bermain dengan
permusuhan dua sahabat baik,konflik cinta,berebut nak jadi ketua samseng..


#DIRTY UNIFORM-THE BEGINNING
(BARU 10PAGES)



yang ni plak..storynya memang penuh dengan action gado2..biaselah...jiwa memberontak...yang sebenarnya
komik ni adalah susulan daripada komik DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES tu...kire yang ni sekuelnya..sekuel yang berkonsepkan imbas kembali...kiranya diorang ni senior kepada DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES....tapi di bikin kemudian..heeeee...


#WONDERKID-LEGEND OF GOLDEN BOY
(60% COMPLETE)





Komik yang bertajuk WONDERKID ni...adalah komik yang paling aku teruja untuk hasilkan...
coz..komik ni berkisahkan bolasepak...yeahhh..bolasepak lah...storynya simple je...kisah seorang 
player bolasepak kurang dikenali yang tetiba menjadi sebutan dikalangan player2 hebat yang lain...kerana
bakat yang ada padanya...membawa dia ke mercu kemashuran berganda....ade konflik dengki,
cinta??yupp..tikam belakang, berebut,cabar mencabar...dan sebagainya...

so..inilah antara komik-komik aku yang masih lagi dalam perancangan untuk disiapkan...huhuuuu..

p/s: akan aku coba siapkan juga...huhuuu



Wednesday, October 5, 2011

AWEK-AWEK CIPTAAN AKU VOL.II

Lagi sekali aku kongsikan beberapa orang awek yang wujud dalam imaginasi aku...hohohooo...lagi sekali..aku memang tak kenal siapa mereka...mungkin anda kenal..kot...mana tau kan..last-last 
aku bagi je satu nama kat diorang ni...marilah enjoy...

Yellow Dancer 

The Dancer

Wana the LolipopGurl

p/s: ada lagi sambungannya....tunggu sekejap ye....

AWEK-AWEK CIPTAAN AKU VOL.I

 Ni lah diorang yang telah lahir dari dalam imaginasi kepala hotak aku...
aku sendiri pun tak kenal siapa gerangan awek-awek ni....




APABILA KAWAN-KAWANKU ITU SUPERHERO

Haiii semua..kali ni aku nak berkongsi tentang hasilan seni digital aku...heee...yaaa..aku telah 'menukarkan' beberapa orang kawan aku menjadi superhero kegemaran mereka..kui3..saja-saja je..dan mereka ini aku gelarkan sebagai kumpulan JUST-KIDDING LEAGUE..kahhhh....kahhhh..hakkkk tuihhhh~~~so..enjoy la yee...






p/s: hahahaaaa...just for fun...

WORDLESS WEDNESDAY MESIN OTAK

Haii..selamat menghayati gambar hasilan aku ini....







P/S: mesin otak adalah sebahagian daripada imaginasi gelap aku..

WORDLESS WEDNESDAY

Selamat petang............





p/s: ..............????

Tuesday, October 4, 2011

DEWAN BAHASA RAKUN PERDANA: EDISI INFO RAPURAPIK

Selamat malam semua...burrppp..baru je lepas makan ni ha..makan kat TANJUNG@RAMPAI tadi...perghhh..tempat makan feberet aku...dekat dengan area rumah aku..dan yang penting tempatnya agak menarik dan selesa untuk merokok..hahahaaaaa....dekat je dengan old town coffee..ehemm..bukan pasal makan aku nak kecoh pon...tapi pasal beberapa jenis info yang anda semua jarang dengar...yaaa...ini info semua aku yang buat dan ditambah dengan perencah rakun terhebat...hahahaaaaaaa.....


1.TIGA EKOR LIPAS MAMPU MENAKUTKAN SEEKOR KUCING

2.GORILLA DAN CHIMPANZI HAIWAN BERGOLONGAN KELAKAR

3.KETAWA SELAMA 24JAM MENYEBABKAN ANDA DIGELAR SEWEL

4.BARING SAMBIL MAKAN TANPA BERGERAK JUGA DIPANGGIL MALAS

5.MEROSAKKAN KERETA WAJA PINJAM MENYEBABKAN ANDA DIBELASAH TERUK

6.COLI WANITA JUGA DIKENALI SEBAGAI 'SPEK' DADA

7.CIUMAN PERTAMA AKAN MENYEBABKAN
ANDA ANGAU SELAMA BERMINGGU-MINGGU

8.GIGITAN CINTA LEBIH DIGEMARI DARIPADA GIGITAN NYAMUK

9.ISTILAH ORANG KETIGA SELALUNYA DISEBUT-SEBUT SEMASA
WUJUDNYA KECURANGAN DALAM CINTA

10.HAIWAN PALING POPULAR ADALAH BABI

11.SETIAP 5 KALI ANDA MENGUAP,MAKA 5 KALILAH AIRMATA
ANDA MELELEH..JIKA 100KALI??

12.AKSI BERGAMBAR SAMBIL MENJELIR LIDAH DILAMAN
SOSIAL MENJURUS KEPADA KUTUKAN 

13.ITIK SANGAT POPULAR DI DALAM LAMAN SOSIAL

14.MENERAN SEMASA SEDANG BERAK KERAS,MEMERLUKAN 
PENGGUNAAN TENAGA YANG SAMA BANYAK DENGAN ANDA
MENOLAK ALMARI PAKAIAN

15.HINGUS JUGA DOLEH DIJADIKAN GAM SEMENTARA

''inginku menjadi mereka namun aku sedar..
aku hanyalah seekor kucing..''

p/s: adik aku selalu merapu time die sembang...serius LOL..ada je ayat-ayat yang bisa membuat ketiak aku basah kerana berpeluh ketawa...hahaaaaaa...


Sunday, October 2, 2011

DEWAN BAHASA RAKUN PERDANA: EDISI CIRIT PERCIRITAN

Haii..selamat malam..kuiiii3...sebelum ni aku da senaraikan beberapa jenis kentot yang agak jarang kita tahu kan..ok2...kali ini aku nak kecoh sikit pasal hal cirit..cirit?ha..yela..cirit...yang urkk3 tu lah...dasarnya ramai yang kurang meminati cirit..gilo..ko suke ke dapat cirit tiba-tiba???tak kan...lebih-lebih lagi cirit tu datang time tak kena pada tempatnya kan..hahaaaaaa...malas sembang lebih..jom layan ade beberapa istilah cirit yang korang tak pernah dengar..kot...ehh..sukahati aku lah..

1. CIRIT SEMPIT
-cirit yang keluar secara sedikit demi sedikit kerana dikhuatiri akan meleleh jika tidak melakukan kemutan

2. CIRIT BERGANDA-GANDA
-cirit yang tak mampu korang tahan lagi..kejap-kejap nak ke jamban..sampai lenguh lutut asyik mencangkung(jamban cangkung) or lenguh pinggang(jamban duduk)

3. CIRIT GEDIK
-cirit yang beserta bunyi yang nyaring siap berirama lagi...terbaik..

4. CIRIT MELEKAT
-cirit ni da kuar da..tapi kuar sikit je..yang ko tak sempat nak ke jamban..kuar time korang terkentut..maka melekatlah kat spender or seluar korang..

5. CIRIT GEGAR
-cirit ni lebih hebat..sebabnya..haa..orang lain yang ade dalam jamban mampu mendengar korang nye suara cirit..best?

6. CIRIT BERTAULIAH
-yang ni hebat..sebab korang mampu menahan cirit korang keluar walaupun dalam keadaan yang sangat kritikal...perghhh...mesti terkemut-kemut menahan..

7. CIRIT BERGANTI-GANTI
-senang je..yang jenis ni..kalau ko kene cirit..kawan-kawan ko pun sekali kena cirit..berganti-ganti duk dalam jamban..

''arghhh!!sial ko cirit kat aku..!!
rainssss!!!!!!

p/s: ibarat mencirit sesenyap mungkin...namun sisanya terlancar molek depan mata...

DEWAN BAHASA RAKUN PERDANA: EDISI KENTOT MENGENTOT

Selamat malam dan sejahtera kepada penghuni-penghuni di luar sana..wuuuuu...
Aku kali ini mahu mengentotkan kentot punya hal...sebelum ni pun aku ada bercerita tentang kentot...tapi itu lain punya kentot...kali ni kentot lain pula...aku nak mengkongsikan beberapa jenis kentot yang korang jarang dengar..or tak pernah dengar kot...banyak jenis kentot kat serata dunia ni tahu...ramai yang suka kentot...jom mari kita lihat senarai kentot yang dikategorikan kentot yang terpinggir lagi jarang didengari...

1. KENTOT BEREMOSI
-maknanya ko kentot sambil ko pamerkan emosi ko secara rawak..contohnya..walau ko sedang menangis or sedih pun, ko mampu kentot...hebat..

2. KENTOT BERHANTU
-maknanya yang ni..kentot ko ni ibarat sangat pelik..walaupun ko duduk kat new zealand..member2 ko kat malaysia pun mampu menghidu bau kentot ko di mana2..time nak makan terasa bau kentot ko...ade saka ke kentot ko?

3. KENTOT MALAS
-hmnnn..yang jenis ni..kentotnya macam nak tak nak je kuar..kejap-kejap sikit-sikit..jimat kot..

4. KENTOT BERIRAMA
-maknanya bukan ko sorang je kentot..tapi ko kentot beramai-ramai bersama sahabat yang hebat dalam kentot-mengentot...siap berlawan-lawan lagi..bau??sendiri pikirlah...

5. KENTOT GANAS
-perghh..yang ni ko jangan sesekali dekat..nak tau sebab ape??ko dekat ko kena...bertalu-talu macam peluru bunyinye..champion punye kentot ni..

6. KENTOT MALU
-maknanya...kentot dari seorang awek kepada boyfriend nye...

7. KENTOT KEREK
-maknanya kentot orang yang poyo...dah lah kentot merata..lepas tu buat muka kerek sambil korek hidung..

8. KENTOT-KENTOT CINTA
-maknanya kentot da jadi glamer da..hahhaaaaaa...

''trimalah kentot berapi dariku sbg tande
kenang-kenangan..wekkkk''




p/s: kentot paling hebat adalah kentot yang mengeluarkan aroma deoderon...ade??

There was an error in this gadget