Thursday, October 6, 2011

KOMIK BUATAN ANAK MALAYSIA

Assalamualaikummmmm~~~
Aku anak Malaysia dan ade beberapa komik telah aku buat...dan majoritinya masih lagi dalam pembikinan dan belum siap...kadang-kadang idea kering..kadang-kadang malas..dan kadang-kdang aku tak ada masa nak memfokuskan pada komik-komik yang aku buat...huhuuuu...tapi tak apa..coz aku akan siapkan juga..tapi pun masih tak tau bila boleh siap...dulu masa aku masih studi,aku rajin giler lukis komik..yelahh..idea time tu mencurah-curah hingga ke ladang otak aku...plus aku pun tak terlalu bz..berbeza dengan waktu sekarang ni...aku kerja lagi..memang masa sangat terhad untuk aku hadap balik sambung komik-komik aku yang terdampar tu...huhuuu...but dun worry....maybe aku kena manage balik time..huhuuu..so..di sini aku akan kongsikan lah beberapa babak komik yang aku buat sebelum ni....heeee...enjoy it babeh...yihaaaaaa~~~

#DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES
(80% COMPLETE)





komik yang bertajuk DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES ni aku bikin masa aku studi...sebenarnya
da nak hampir siap pun..tapi aku yang tak reti-reti nak sambung...kisah nya banyak bermain dengan
permusuhan dua sahabat baik,konflik cinta,berebut nak jadi ketua samseng..


#DIRTY UNIFORM-THE BEGINNING
(BARU 10PAGES)



yang ni plak..storynya memang penuh dengan action gado2..biaselah...jiwa memberontak...yang sebenarnya
komik ni adalah susulan daripada komik DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES tu...kire yang ni sekuelnya..sekuel yang berkonsepkan imbas kembali...kiranya diorang ni senior kepada DIRTY UNIFORM-FOLLOW THE RULES....tapi di bikin kemudian..heeeee...


#WONDERKID-LEGEND OF GOLDEN BOY
(60% COMPLETE)





Komik yang bertajuk WONDERKID ni...adalah komik yang paling aku teruja untuk hasilkan...
coz..komik ni berkisahkan bolasepak...yeahhh..bolasepak lah...storynya simple je...kisah seorang 
player bolasepak kurang dikenali yang tetiba menjadi sebutan dikalangan player2 hebat yang lain...kerana
bakat yang ada padanya...membawa dia ke mercu kemashuran berganda....ade konflik dengki,
cinta??yupp..tikam belakang, berebut,cabar mencabar...dan sebagainya...

so..inilah antara komik-komik aku yang masih lagi dalam perancangan untuk disiapkan...huhuuuu..

p/s: akan aku coba siapkan juga...huhuuu



4 RAKUNS KECOH:

Yui Light said...

Hhahhaaaaaa....nice yaw! woot woot! cayok! Komik aku pun sik pernah2 nak siap. XD

Btw, sketch ko dah siap. Nama pun sketch tek nak...so sik brapa gylak lah...heeee :p

RAINS INDRANI FIRDAUS said...

hehee..ya lah..aku sik ckup masa mok sambung...huhuu..mok di carik masa tok molah..huhuuu...

ctk said...

gila beb, kamu bOley buat buku kOmik ikot volume banyak2...respect2 :D

RAINS INDRANI FIRDAUS said...

ctk:heheee..on de way..

There was an error in this gadget