Friday, October 14, 2011

MEMORI DI KLCC BERSAMA DUA TAIKO BESAR

Ecehhh..cehhh...tajuk entri macam nak gengster je lebih...hahaaaa...betul maaa..ini dua orang taiko maaa..dua orang taiko yang ade darah sama dengan aku maaa....siap ada tatu kat tengkok lagi tu...ko ade??xde kan..hahaaaa...ok2...dua taiko ni adalah ATOK aku dan UNCLE aku....aku ni ada darah IBAN...keturunan iban....so jangan dok nak wat pelik lah eh...aku ni MUSLIM..mak dan bapak aku da convert masuk muslim time aku umur 5 tahun+ ...haaa...so..kat bawah ni adalah sikit memori bergambar bersama diorang...layannnnn~~~taiko tai suda mari klcc....lu apa ciritaaa maaa...

''uncle taiko kasi senyumla sikit...''

''ibu aku ngan atok taiko aku..waahhh!!

'sila abaikan kenapa aku duduk camtu..urgghhh!!

TOKKK TAIKO!! lu memang hensem maaa..

dan
-
-
-
-
-
-
-
-
AGI IDUP AGI NGELABAN!!!!!
p/s: mase ni lah kali pertama atok aku datang ke klcc...jenuh gak aku menjawab segala pertanyaan berupa
perah otak tahap dewa sungai dari beliau...=_='



MY ROOM RESIDENT

Selamat sejahtera u'olls..kuiii3...entri kali ini saja je aku nak kecoh sikit pasal 'penghuni-penghuni' tetap
dalam bilik aku...heeee...tak kisah lah benda tu penyapu ke...calitan hingus aku ke..spender ke..
baju ke..lappy aku ke..aku just nak share je apa benda yang ade dalam bilik orang bujang kacak macam aku ni(blueekkk)..nah..layanlah...aku nak p kira bulu kaki jap...







dan 
-
-
-
-
-
-
-

AKU PONG PENGHUNI BILIK AKU JUGAK..

oppps...cukup setakat ini dulu...next time aku janji akan show off lagi 'penghuni-penghuni' bilik aku yang lain...kui3..mana best kalau tunjuk semua sekali gus ye dak...slow-slow babeh...>_<





Thursday, October 13, 2011

BRUNO MARS AGAIN??

Haiiii..heheeee...ni da kali kedua da aku nyanyi lagu BRUNO MARS-COUNT ON ME...yg first
dulu tu macam salah je aku nyanyi...hahahaaa..malu aku...so yg kali ni percubaan kedua la kan..kui3...so..
i'm sorry if x sedap..huhuuu..just for fun...and aku suka sangat lagu ni..tak tau la psai apa...layannn~~~~VIDEO LAIN DARI AKU



p/s: count on me..count on you....i love u lahhhh..muuaahhhhh~~~

Wednesday, October 12, 2011

AKU BUDAK FINE ART VOL.II

Salam sejahtera sekali lagi...hasil karya kali ini,aku nak kongsi
ngan korang semua..totally made 100% dibuat menggunakan Adobe Photoshop 7..
yang adobe lamanya..time ni aku suka nak explore kebagusan siri adobe photoshop ni...so..
makanya terhasil lah karya di bawah ni...
temanya BLOODISCHEAP..


Jen The 2nd Crop

Jen the Silver Silent

Jen The Root

p/s: banyak sudah aku hasilkan karya-karya sebegini...sampai naik muak aku sebenarnya...anyway...coz art is    my life....tangan aku always x akan berhenti untuk melukis....

WORDLESS WEDNESDAY # 4.9



Tuesday, October 11, 2011

MCDONALD'S IN MY LIFE

tema pari-pari..urghhhh..


Assalamualaikum..selamat pagi semua...hmnnn...mcdonalds??yupp..tempat keje aku la..aku kan manager kat situ la..sebelum ni aku da cite pun kenapa aku boleh berada di mcdonald's dan kenapa aku boleh keje kat mcdonald's....ok2..sepanjang aku keje kat mcdonalds ni..emmm...of coz la bermacam-macam jenis manusia aku pernah tengok dan layan...ade yang macam haram..ade yang macam kentot..ade yang macam encengkodok..dan macam-macam lagi lah..sampai lali aku nak layan...but..mcdonalds juga tempat aku untuk belajar mengenal apa itu erti kesibukan tahap gaban tanah albebintat..serius...sangat bz...

lebih-lebih lagi time hari jumaat..yupppp..hari jumaat adalah hari untu fun2...makanya..semua krew yang berkerja pada hari jumaat akan bergembira dan berseronok..maksudnya..setiap hari jumaat,mcdonalds akan membuat deko2 sikit mengikut tema...tema fantasi ke..tema pirates ke, tema warrior ke or ape2 aje...then pada hari itu, krew yang terlibat akan memakai beberapa jenis perhiasan yang berkaitan tema...best woooo..malas cakap banyak..hang pa tengok la sendiri kegilaan di hari jumaat ini....

'nampak S.M aku belah kanan sekali..
seronok nampak...hahaaa...

'sedar akan kekurangan ketinggian
dalam diri aku..hahaaaaa..

'phewiiiiitttt~~~
yang ni time tema merdeka....yang kat bawah ni plak time tema HAWAII..hahaaaaa....

ecehhh2...malu ah dongggg~~~

'terasa macam kacak plak aku kat ctu...>_<'

klass u olls....blueekkk..hahaaaa..

itulah antara yang sempatlah aku snap2 ngan diorang ni....maybe nxt time aku akan kongsikan kegembiraan ini dengan anda sekali lagi...so..secara kesimpulannya...keje kat mcdonalds tidaklah seteruk yang disangka...kerana di situlah kita akan mengenal erti persahabatan dan erti kesibukan yang maksima...yihaaaaa...

p/s: agak penat menjadi seorang manager..huhuuuu...T_________T

APABILA SYAITAN BERBISIK PADAKU

Oppsss..opsss..wait2..ini bukan entri berkaitan ugama or kerohanian ye...next time maybe...ehemm2..yang entri kali ni aku just nak memvisualkan bagaimana aku dibisikkan sesuatu oleh syaitan kepada aku...ya..hanya imaginasi aku je..syaitan dan ibliskan sentiasa berbisik kepada kita...berbisik untk mengajak melakukan kemungkaran...so..aku just lakarkan sahaja melalui kertas dan pen teknikal aku...makanya...terhasillah visual yang sebegini....
-
-
-
-
-
-
-
SETAN LA LU MINAH!!!

dan seekor iblis KACAK macam model haram jadah!!!
-
-
'Eblisch Laharnats'
kedua-dua visual ini dibuat menggunakan adobe photoshop(kalering)..jangan pikir yang aku suka kawan dengan setan plak....aku just menggambarkan betapa hebatnya pengaruh bisikan setan dan iblis terhadap manusia....so..hati-hati dengan kaum-kaum ini....

p/s: aku sangat suka berkarya yang menjangkaui batasan pemikiran manusia..



Sunday, October 9, 2011

AKU BUDAK FINE ART SIRI 1.2

Salam Sejahtera..
Aku menghasilkan karya ini semasa aku praktikal kat WISMA PERTAHANAN.bahagian
SEL ARKITEK..ada satu software tu namenye AUTOCAD..aku saje je explore2 ckit benda alah jadah ni..
makanya terbentuk la objek 3D seakan-akan lalat ni..memang aku nak wat robot lalat pon sebenarnya...heeee..


ada lagi ni kat bawah antara karya-karya yang aku gunakan AUTOCAD..best sial software ni...coz boleh 3D..aku da lah GILER ngan software2 yang macam tu...



sebenarnya aku wat design ni untuk projek aku waktu tu..aku time tu banyak mengkaji pasal mesin,robotik,enjin2,besi2 dan yang berkaitan...so..pastu aku bentukkan balik menjadi sesuatu yang dipanggil
SCULPTURE...hahahaaaa...

..dulu aku majoring SCULPTURE..tapi selalu sgt bertekak dangan prof...pasal itu,pasal ini..makanya..aku
pernah digagalkan..ye..DIGAGALKAN oleh mereka...kerana memberi pendapat yang bertentangan...>_< so..kepada student2..jangan ikut perangai aku...kang lambat korang GRADUATE...

There was an error in this gadget