Saturday, September 17, 2011

CRISS ANGEL- MINDFREAK MAGIC

Tadaaa..magik tak??demm!! ehem2..korang pernah tengok mamat bernama CRISS ANGEL si ahli silap mata hebat buat persembahan..kenal tak??ape??ade yang tak kenal...takpe2..meh aku knalkan kat korang...

''ape usha2 ha??aku ni femes tau..''
Cristopher Nicholas Sarantakos ataupun lebih dikenali dengan name CRISS ANGEL dilahirkan pada tanggal 19 Disember 1967. Beliau ni lebih dikenali sebagai ahli ilusi, pelagak ngeri ,penyanyi dan artist. Segala aksi ilusi yang beliau buat memang agak menakutkan dan agak kepelikan gaban tanah...aku tak la minat pun sebenarnya beliau ni..cuma tertarik dengan magik dan ilusi yang beliau buat...serius hebat habaq hang...tah ade orang kata mamat ni ade bela SETAN..tah aku pun tak tau nak kata..kalau sesiapa yang pernah tengok aksi-aksi mamat ni..memang ada yang kate die ni ade bela SETAN...lantaklah die nak bela ke, ape ke..orang-orang kita pun apelah kurangnya juga...hantu raya lah, saka lah, pelesit lah...watever lahh..

Oklah..kat bawah ni aku tunjuklah serba sedikit aksi mamat ni...lu tengoklah sendiri..aku nak p cirit jap..








da??kalau nak tengok yang selebihnya..hang pa pi la tengok kt youtube...wokayy...wohaaaaaa~~

p/s: aku pun pndai wt magik..magik menghilangkan diri secara sekelip mata (lari dari gotong royong)

AKU DAN ENCIK BELALANG XPERNAH NGAM..DAMNNN!!!

Arghhhhhh...belalang!!!i hate the belalang!!!belalang adalah sejenis makhluk yang menggerunkan...serius..aku tak suka belalang...arghhhhh!!!!ok..jangan nak ejek-ejek aku...memang aku tak ngam dengan belalang..nak tau??ape gelak-gelak??? lipas aku tak takut tau...blueekkk..aku gerun pada belalang kerana:


''lu pahal bro..??ngan gua pun lu nak cuak...''
(aku:shut up shit!!)

1. RUPANYA SEPERTI MENGEJEK
2. WAJAHNYA LONJONG
3. KAKINYA TAJAM DAN BERSESIKU L
4. MACAM ALIEN
5. TAK TAU TAPI AKU GERUN MELIHAT SUSUK TUBUHNYA
6. AKU TAK RETI PEGANG BELALANG

''tolong-tolong..kami digoreng..haaa~~''
(aku:padan muka korang..puii!!)


arghhh..pokoknya aku memang tak ngam dengan belalang..tak kiralah belalang ape pong..kalau aku terserempak dengan belalang,aku lah orang paling pantas di dunia..ya...(melarikan diri selaju mungkin)..demmm!!!tapi kalau suria baja hitam or masked rider aku minat....>_<

p/s: gua da lame jdik belalang bro..kacak je rasenye..
hakikatnya gua pong geli dengan belalang..''

Thursday, September 15, 2011

AWEK-AWEK TENIS YANG HOT!!!

MARIA SHARAPOVA
SORANA CIRSTEA
MARIA KIRILENKO
CAROLINE WOZNIACKI


ANA IVANOVIC (Feveret aku)


p/s: jangan tanya kenapa SERENA WILLIAMS takde dalam senarai!!! pikir la sendiri...hahhaaaaaa..

Wednesday, September 14, 2011

WORDLESS WEDNESDAY


dan

BAJET WARAK LAH KO..PUIII~~

Konon kn..tak payah lah nak konon-konon sangat...warak konon..alim konon...baik konon...jangan menjadi terlalu obses boleh tak??sebenarnya perkara yang simple dan sederhana je mudah untuk difahami..tidak perlu lah ko(bajet alim..bajet warak..bajet xpernah tgok blue) nak menggandakan kerumitan benda yang simple 2...kadang-kadang secara tidak sengaja ko boleh mendatangkan kekeliruan pada orang yang kononnye jahil tidak tahu agama (memang korang anggap macam 2)...OBSES sangat macam kat dunia ni ko lah yang paling bijak tentang AGAMA..then orang lain JAHIL..


''jeluaaaakkkk!! bajet lah sangat...puiii..aku xhipokrit mcm
hangpa2 yg bajet 2...weaakkkkk!!''

  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK KALAU KO PUN TENGOK BLUE SORANG2 SETIAP HARI
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK KALAU KO PUN SELALU TENGOK TETEK DAN BONTOT POMPUAN YANG LALU LALANG
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK KALAU KO PUN SEMBANG LUCAH DIAM2 DENGAN GENG2 KO
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK HENTAM SANA SINI KALAU ADA WANITA DALAM KELUARGA KO PUN MASIH ADA LAGI YANG DEDAH SANA DEDAH SINI..
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK KONON KO TAK KELUAR BERGEMBIRA DAN BERGAUL LAKI DAN PEREMPUAN..BULLSHIT LA KO!!
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK KALAU KO SENDIRI PUN MENGGUNAKAN BAHASA-BAHASA YANG XSENONOH(butuh pak hang,puki abah ko,lancau anjing,kote babi ko dan sbgnye) UNTUK BICARA PASAL AGAMA
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK KALAU SETAKAT BERKAWAN DENGAN ALIM ULAMA TAPI KO SENDIRI HIPOKRIT
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK LAHHH WEYY...KONON MALU SEMBANG PASAL 18SXXXXX...PADAHAL DALAM HATI BERKOBAR2.
  • TAK PAYAH NAK BAJET WARAK KONON KO SANGAT SUCI DAN MULIA APABILA BERBICARA TENTANG HUKUM ALLAH WALHAL KO SENDIRI PUN COPY PASTE JE..MALAH KO SENDIRI TAK PERNAH AMALKAN MAKNANYA..
dan..jangan nak terasa sangatlah kan..kalau benarlah kamu golongan-golongan yang mengikut jalan kebenaran yang diredhai Allah S.W.T...hendaklah kamu perbetulkan dahulu dirimu,orang yang terdekat denganmu yakni keluargamu..saudaramu kemudian rakan2mu sejurus itu masyarakat sekelilingmu.....lagi satu kan...aku paling ANTI kalau ORANG YANG CAKAP TAK SERUPA YANG DIA BIKIN~~lebih-lebih lagi ngn orang yang BAJET WARAK...

p/s: apa yang baik semuanya datang dari ALLAH S.W.T..dan apa yang buruk datangnya dari diri kita sendiri...

Tuesday, September 13, 2011

AKU DAN JALAN RAYA TAK PERNAH NGAM!!!DAMNNN..

Arghhhhh!!sesat ke??sesatt lagi...bingai toi..hahahaaaa...dulu memang aku kerap sesat di jalanraya...tah lah..aku da duk kat kuala lumpur ni punya la lama...ade la dalam 6-7 tahun gak la...tapi tu la..kenapa jalan raya masih xnak ngam ngn aku...huhhhhh..demm!!

yaaa...aku memang susah nak ingat jalan...serius shit..itulah satu-satunya kelemahan aku...hahhaaaa...walau beberapa kali pon aku da lalui jalan itu...aku mesti lupa punya untuk beberapa kali juga..sehinggakan menyebabkan diri aku sesat..kahh3...tapi kalau setakat jalan-jalan yang senang, aku reti lah...kalau jalan nak p tempat yang luar dari 'comfort zone' aku,alamatnya aku akan sesat jua...demmm!!sehingga aku pernah meminta bantuan adik aku untuk menunjukkan jalan...hahahaaa....itulah hakikatnya..hebat x?? (macam harammm~~)ahhhh lantak la nak cakap ape pong..hahaaaaa...


''lu pahal bro?!! gua senyap2 pon
kne gak??!!''


''ngeeeee...aku klu sesat kat jalan,memang
macam ni lah wajahku..buruk nau!!''
janganlah nak ngejek-ngejek sangat...hahahaaa...kelemahan yang satu ni lah yang aku agak sukar nak improvekan..sejak dari zaman sekolah lagi...mungkin sebab aku ni bukan jenis yang kaki merayap kot...yelaa..duk umah ngadap laptop update blog then main gamePro Evolution Soccer 2011 sampai muntah hijau....lagi best...hahahaaaaa....aku jarang nak merayap-rayap..so..sebab tu aku selalu diketawakan oleh member-member aku sebab lembap x tau jalan...arghhhhh!!!

p/s: aku pernah sesat nak balik rumah time balik keje...demmmm!!aku dendam dengan cik JALANRAYA...fukyuuuu!!!

Monday, September 12, 2011

AKU NAK PROMOSI BLOG DI UMARFARUQ.COM

Horaa horaaa semuaanya..

Baiklah...kali ni aku nak interframe pasal promosi blog..heeee..aku nak bagitau ni tentang perkara ni..mari..mari semua promosikan blog anda di SINI ..cepat..cepat join..coz tarikh tutupnye pong adoi adalah 12 september 2011...
beruntung dan bersyukur coz ade orang yang sudi2 mempromosikan blog kita....huhuhuuuu...


p/s: trime kasih ya sekali lagi....

KATA-KATA IZIN YANG BERANI LAGI KENTOT...

Hora horakunnnnnnnn~~~~

''bruurrrr..lempangla daku dalam doamu..
aku izinkannnnn..haaa!!""
Petang-petang camni pekena nescafe ngan pisang goreng...emmmm...tpi x sedap pisang goreng brader ni...kurang mantap..ahhh...makan aje le pong..ngapppp2...kruupppp2...sawadikappp kruuupp2...err..izinkan saya makan ye...kruuppp2..erkkkk2..burrppppp!!! 
orait..perut da kenyang..so..sekarang bolehlah aku nak kecoh2..burrrppppp...biase x kalau nak p mane2 ke..or nak buat ape2 ke mesti kena minta izin dahulu...biase x??ade sesetengah orang ni memang dah jadi rutin harian tau..ade sesetengah tu xbiase..bukan xbiase tapi leceh..asyik2 minta izin...orang da besar lahh...lebih-lebih lagi kalau korang berani minta izin nak buat kerja jahat..kerja-kerja menyetan...pernah ke orang minta izin nak buat kerja jahat..??then agak2 ape jawapan yang ko dapt???hahhaaaaaa...meh kite periksa kt bawah.....ade kot...




IZIN YANG PERTAMA
  • ANAK SIAL: Mama, along nak keluar pergi buat maksiat kat disco malam ni..boleh ke?
  • MAMANYA: Boleh..apa salahnya..tapi ko jangan balik sampai aku mati!!
IZIN YANG KEDUA
  • KAWAN DAJAL: Bro..aku nak meminta izin nak curi duit ko ni..boleh x?
  • KAWANNYA: Ko pernah x tengok samurai pnjang 20kaki??
IZIN YANG KETIGA
  • SUAMI DURJANA: Awak..saya ingin memohon utk melanggan pelacur..awak busuk..boleh?
  • ISTERINYA: Abg...semalam kan baru je saya beli 2 tong asid..kejap eh..
IZIN YANG KEEMPAT
  • AWEK BULLSHIT: U..I sebenarnya nak apply jadik GRO kat kelab malam..boleh lah..plizz..
  • BALAKNYA: Boleh...baiklah..mulai saat ini kita putus ok...babaiiii~~~
IZIN YANG KELIMA
  • GADIS LORONG: Bro..boleh x saya nak jual maruah saya kat bro..saya terdesak lah..boleh?
  • JEJAKA MULIA: Astaghfirullah al-azim..dik..bukan macam tu caranya nak carik duit...
ahaaa..itulah antara izin2 yang xpatot lah nak mintak..x pasal2 macam2 rupa bentuk ceramah bertangan ko terima...hahahaaaaa...so..walau ape pun...minta izin pada ibu bapa adalah yang paling harus ko amalkan..peacee..no war..sawadikapppp....

p/s: izinkan aku berak sebentar bersame kit kat...sila2...wohaaaa~~~~~









EDISI DEWAN BAHASA RAKUN PERDANA: IMBUHAN TERLEBIH-LEBIH

Arghhhh...pertolongan...saya dikejar pentenukan gergasi...arghhhhhhh...helping..helppppping!!! tolong jangan makan saya..pertolongan...saya pembeluman berbini lagi..pelizzzzzz don't eating2 me...helpppping...helpppppping!!!

Da cukup...intro aje tu..kahhh3...bagaimana bunyi sesuatu ayat itu yang dipenuhi dengan imbuhan per-,ke-,-an yang melampau-lampau...mesti agak monyet bunyinye...sah-sah akan tercemarlah sesuatu ayat itu...hahhaaaaaaaa....maafkan saya ya..mari bersama saya bermain-main dengan imbuhan-imbuhan...

AYAT 1
  • Cikgu, bolehkah saya pergi ke tandas sebentar kerana ingin membuang air kecil..?
  • Cikgu, bolehkah saya pemergian ke pertandasan sebentar kerana keinginan membuang air kecil-kecilan?


AYAT 2

  • Ramli terpaksa berjalan sejauh 3 kilometer gara-gara tayar motosikalnya bocor
  • Ramli keterpaksaan berjalan penjauhan 3 kilometer gara-gara pertayaran motosikalnya kebocoran
AYAT 3
  • Baiklah pak cik, saya akan bersiap sedia menjadi seorang yang berguna kelak
  • Pembaiklah pak cik, saya akan bersiap kesediaan penjadian seorang yang berguna pekelakan
AYAT 4
  • Sophia, bila lagi kamu hendak mendirikan rumah tangga?
  • Sophia, kebilaan pelagian kamu kehendakan mendirikan perumahan tangga?
AYAT 5
  • Mulai saat ini, saya selaku ketua anda akan bersumpah menjaga kebajikan anda semua
  • Permulaan kesaatan ini, saya keselakuan ketua anda keakanan bersumpah menjaga kebajikan anda kesemuaan
AYAT 6
  • Anda ditahan kerana dipercayai merogol gadis bawah umur
  • Anda dipertahanan kerana dipercayai perogolan kegadisan pembawahan keumuran
AYAT 7
  • Bantulah saya encik, saya sudah 18 tahun tidak makan fish and chip
  • Pembantuanlah saya keencikan, saya kesudahan 18 pertahunan ketidakan memakanan fishan and chipan
''ayarrrrrkkk!!! ni baru kegilaan sambil membikin
perkentutan berapi anjign..!!''

imbuhan-imbuhan yang terdapat dalam penggunaan bahasa malaysia adalah untuk mencantikkan ayat dan melengkapkan sesebuah ayat..ianya bergantung pada situasi dan keadaan...tapi kalau terlalu banyak imbuhan yang tidak kena pada perkataan-perkataan yang salah..makanya akan kucar kacir susunan sesuatu ayat itu...hahaaaaa..jangan memain weiii...dulu BM aku A1 time SPM...(berlagak nih)..so..elakkan penggunaan imbuhan yang melampau..kerana dikhuatiri akan ditertawakan oleh pembaca dan pendengar...kahhh3...

p/s: kengantokan suda diri ini gara-gara kerja di waktu malam

KESEDIHAN YANG GEDIK...

Selamat pagi u'olls....haaachummmmmm!! i'm sori..sroottt..sroott...selesema sikit pagi ni...sedihnye2...huhukkkk...

Selagi kita digelar manusia dan memiliki perasaan dan emosi, selagi itu lah kita akan merasai kehidupan..ada yang suka..ada yang duka..ada yang riang..ada yang goyang..ada yang melayang..ada yang macam2 yang lagi lah...emosi...emosi...rata-rata semua manusia di muka bumi ini akan merasai KESEDIHAN..ya KESEDIHAN...jangan nak membongak la kalau ada yang xpernah SEDIH...bullshit semua tu..konon x sedih...puiiiii~~~x salah kalau kita bersedih...tapi jangan terlalu mengikut perasaan sangat..coz setiap masalah pasti ada penyelesaiannya...sedangkan GORILLA lagi bergaya di dalam hutan...inikan pula kita sebagai manusia...ramai yang bersedih gara2 putus cinta..hilang org yang tersayang...bersedih sebab perkara2 yang munasabah itu no hal lah kan...but kalau ko bersedih gara2 benda yang macam haram..memang ko GEDIK SIAL...serius shit aku cakap ni...SERIUS SHIT GEDIK...hahhaaaaa....

KESEDIHAN YANG AGAK GEDIK ADALAH SEPERTI BERIKUT:

1. Bersedih giler kerana x dapat beli baju logo SUPERMAN kat J.JUSCO...
2. Bersedih nak mampos kerana first time kerja...
3. Bersedih tahap gaban bogel kerana kawan x belanja makan KFC
4. Bersedih bagai kerana x ada awek/pakwe..
5. Bersedih segala kerana lupa nak pakai spender baru
6. Bersedih laju2 kerana x dapat makan aiskrim 20sen
7. Bersedih lara kerana jerawat tumbuh seketul kat pipi..
8. Bersedih sedih kerana keinginan utk menukar jantina tidak kesampaian
9. Bersedih monyok tenuk kerana tidak di layan seperti anak raja
10. Bersedih babun kerana tidak di jemput ke pesta seks amal..

''wuwuu..aku sedih coz xlepas ujian botox..wuwuu..''
- Shopeh Shiakalaken-














''sobb..iskkk2..ape tengok2 haa...sobb2..blah la!!''
-Jelicca Ludwigie-

''uwuuuuwuuu..uwaaa..tolonglah aku..sedih ni..sampai
hati dia pakai spender aku tnpe kebenaran..''
-Diararen Chepkok-

bersedih kerana hal2 yang sebegitu dan sebagainya adalah GEDIK..sangat GEDIK...macam haram lah...hahaaaaa...bersedih kerana hal yang sepatutnya xpe...ape daaa..so..korang xpayah lah nak sedih2 sangat...ajarlah diri supaya berfikiran positif dan ceriakan hari2 tu dengan membaca majalah lawak macam MAJALAH APO? ke...xpong p lah tengok rancangan lawak..kan sekarang bnyak kt telibisen..ok..

p/s: Aku jarang nak bersedih2 coz aku adalah rakun yang sentiasa happy..kahhh3...dan environment sekelilingku yang ceria mempengaruhi emosi aku...so happy2 lah selalu...

Sunday, September 11, 2011

DEWAN BAHASA RAKUN PERDANA; EDISI WORD-WORD KOTOR SUCI MAKNANYA

Selamat petang rakun2 semua...kui3...

Hari ini..waktu ini..pada jam ini, aku ingin mengkecohkan diri tentang penggunaan perkataan yang mempunyai maksud yang sama...tapi yang membezakannya adalah dari segi penggunaan nada dan bentuk ayat...yelah..kan sekarang bermacam-macam jenis bahasa pasar yang kita gunakan...sering kali kita guna di mana-mana sahaja..nak tau macam mana perkataan2 itu digunakan..mari-mari..macam mane kalau korang berkomunikasi secara SKEMA??agak2 rase mcm mane??janggal??pelik or watever u wait...hahaaa..

KENTOT=BUANG ANGIN

'' Macam sial la bau ni...ko KENTOT ye Daeng??babi la ko ni!!
'' Macam busuk la bau ni..awak BUANG ANGIN ye Daeng??teruk la awak ni!!


BERAK=BUANG AIR BESAR

'' Weii jap la sial..aku sakit perut ni..nak p BERAK jap''
'' Err boleh tunggu sebentar..perut saya sakit..saya nak pergi BUANG AIR BESAR sebentar..


MELANCAP=BERONANI

'' Tengok blue je keje ko..sangap ke?pas tu jap g MELANCAP sorang2..ishh!!''
'' Tengok video lucah sahaja awak ni..kemaruk ke?lepas tu nanti mesti awak nak BERONANI kan??''


KONGKEK=ROGOL

''Kesian ko Senah(bukan name betul)...xpasal2 kne KONGKEK ramai2 ngan mat2 rempit tu semua..padan muka!!''
''Aku bersimpati dengan kamu Senah(bukan name betul)..tidak semena-mena kamu di ROGOL secara beramai-ramai oleh mat-mat rempit itu..bersabarlah''


SANGAP=GERSANG

'' Ko tgok tu..pehhh...aku ni da tengah SANGAP betina ni...pnjam jamban ko jap...''
'' Awak lihat di sana tu..saya ni selalu merasa keGERSANGan terhadap wanita itu..boleh saya pinjam tandas?''

''hugu hagaa hegee..gaga gigi
gegeee no..hakk tuihh!!''

hahahaaaaaaaaa...banyak lagi la..ramai orang kita ni lebih selesa mnggunakan perkataan-perkataan yg mudah dan senang tok di sebut..coz lagi mendalam ertinya..yang penting korang janganlah buat perkara-perkara yang x elok ok...kalau nak buat juga..pandai2lah simpan...aku xajar ok...babaiiiiii~~~~~~









10 TAHUN SUDAH TRAGEDI 9/11....


Assalamualaikum...

Wuihhh hari ini hujan wa cakap lu...sedap tido kalau time2 macam ni...hahaaaa...erkkk...baiklah..10 tahun yang lalu..mase tu aku tingkatan 4...n aku duk kelantan darul naim...pada bulan september lah seingat aku time tu...kecoh...kecoh...dan kecoh...satu dunia...alaaaa xpayah cakap pong korang mesti tau punyakan...apehal yang kecoh sangat time tu??ade ke yang x tau??ishhh3....oklah..aku nak refresh balik sejarah 10 tahun lalu....ehemm2...

11 September 2001
Sebuah negara kuasa besar dunia telah di serang oleh pengganas timur tengah(katanya Presidennya waktu itu)
seluruh dunia terkejut,bagaimana negara yang memiliki ciri2 keselamatan paling canggih di dunia boleh di serang...dua bijik kapal terbang(kononnye la) dipercayai dirampas oleh pengganas2 tersebut...dan kapal terbang itu dijadikan BOM TERBANG..rasanya bukan 2 je kot..ade lagi yang dirampas...tapi yang popularnya kesah dua bijik kapal terbang ni...yang merempuh sebuah bangunan termashyur dan terpenting kat negara tu...(padan muka)..seluruh masyarakat dunia menyaksikan kejadian tersebut...terkejut...''wooo..Amerika kena serang dengan pengganas?!!'' ''Perghhh...Osama Laden punye keje ke?'' lebih kurang mcm tu lah dialog2 seluruh masyarakat dunia ketika itu...bersepah2 lah stesen tv membuat liputan bersejarah tu...ade yang teruja..ade yang terkesima macam lembu..ade yang xpercaya..ade yang takut...macam2 ada lah....so...pasti korang pong pernah mengikuti rentetan kisah ni kan...


''antara anggota penyelamat yg berusaha''



''sesudah impah dan sebelum impak...impaknya pong
adoi''
''menara yang dirempuh itu...''



''antara mangsa yang terperangkap..ada yang terjun..''

''mangsa yang terperangkap''

''lihat..apakah yang sedang terbang itu..booommmmm!!''


''gambar paling popular yg menunjukkan
seorang mangsa yang terjun..R.I.P''

hmnn...walau apa pun yang da berlaku...segala kejadian itu kita haruslah jadikan ia sebagai iktibarkan..bersyukur kita kerana berada di bumi Malaysia...tidak lah perlu kita lalui segala macam jenis bentuk peperangan kan...nak p berak kat toilet pun aman...p dating kat tasik pon aman...xde bunyik tembak2 kan...so...bersyukurlah...

p/s: Amerika Syarikat adalah negara yang gemar kacau hal peribadi negara lain...dan suka menyebok...
There was an error in this gadget