Saturday, September 24, 2011

DEWAN BAHASA RAKUN PERDANA; EDISI BAHASA SUKA HATI AKU

Selamat kembali ke dalam rancangan ini...iaitu rancangan Dewan Bahasa Rakun Perdana....hahahaaaa..saya??saya hos anda seperti biasa akan menerangkan beberapa peribahasa@simpulan@bahasa@ape-ape ajelah yang akan membuatkan saraf-saraf neuron minda anda untuk ketawa@menyumpah@pelik@ape-ape ajelah.....hahaaaaa..sudah lama saya tidak membentangkan hal-hal ini...anda sudah bersedia??apa??belum?? ahhhh..lantak..lambat tinggal..jummm...


1. BAGAIKAN PERCIKAN KENCING TERKENA KAKI
-maknanya..perkara yang kita terlalu inginkan kesempurnaan hasilnya,last2 ade juga cacat celanya..


2. IBARAT GORILLA MEMAKAI SKIRT SINGKAT
-maknanya..senang je..kalau da sedar diri tu kurang hensem/cantik..tak usahlah nak poyo
kat semua orang konon ko tu cantik/cute


3. UMPAMA KENTOT TAK BERBUNYI TETAPI BERBAU SIAL
-maknanya..bahaya orang yang macam ni..makan dalam perangainya..batu api..


4. BAGAI KERA BERBINIKAN UNTA
-maknanya..tak sepadan lah kot..hahahaaa.


5. IBARAT MENGEJAR CHEETAH, AKHIRNYA KALAH JUGA
-maknanya..dah sah-sah lah orang yang ko nak lawan tu ternyata hebat..
yang ko pergi poyo nak lawan buat ape..malu je dapat kang..


6. MACAM TIDUR BERALASKAN LANTAI JAMBAN
-maknanya..tidur merata padahal katil ada...


7. BAGAI LALANG DITIUP ANGIN
-maknanya..orang yang x ade pendirian tetap..kejap ke kiri..kejap ke kanan..


8. KACAK BAGAIKAN RAINS INDRANI FIRDAUS
-maknanya...AKU POYO..hahahaaaaaa....

''awat?! x pernah tgok bagai GORILLA iron baju ke?!!
dah2..blah!!ssebok je ko!!


dah..dah..cukup setakat ini untuk kali ini ye semua..sehuingga kita bertemu lagi di hari yang lain...serangkap pantun dari saya yang kacak(poyo lagi)

'Berlari laju hendak ke jamban'
'Jamban dikejar jauh dikejar'
'janganlah malu janganlah segan'
'salah dan silap silalah ajar'

waaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh~~~~


Wednesday, September 21, 2011

PERKARA-PERKARA YANG TERSOROK TAPI ADA ORANG BUAT

HORAAAA...

haiiiii..haiyyaaaa...banyak perkara yang tersorok dari pandangan tapi ada orang buat tau...entah-entah anda pun pernah buat...hahahaaa..mari-mari tengok eh..

1. Main-main mesej sambil berak dalam jamban.
2. Kentot sambil berlari dalam hujan
3. Beratur panjang sambil garu bontot banyak kali
4. Tiba-tiba stim then masuk tangan dalam kocek seluar untuk 'parking' kasi betul.
5. Spender terselit celah bontot tapi malu nak betulkan.
6. Baca buku dalam jamban( sama macam situasi no.1)
7. Flush jamban 2-3 kali tapi taik tak mau jugak 'tertelan'
8. Kencing tapi tangan tak basuh.
9. Korek hidung then jentik kat kawan or sapu kat dinding
10. Kira beberapa kali jumlah kentot yang keluar sekaligus
11. Rekod bunyi kentot then buat ringtone henset

''oitt cibai la!!!kat cni pun ko nak kecoh ke rains??!!

hahahaaaaa..tak senonoh lah ko ni rains!!!heheeee...alaaaa....perkara normal lah tu kan...bukan orang nampak pong..kahhhh3...

p/s: so..kadang-kadang ramai juga orang yang bajet perfect padahal bila bersendirian..perghhh punyalah selekeh tahap kongkang murtad....peace..

FAKTA-FAKTA PELIK LAGI MENGARUT GABAN

Horaaa..horaakunnnnnnnn~~~~

salam sejahtera semua..yihuuu...mari-mari rapat-rapat kepadaku..hari ini aku mahu membentangkan beberapa fakta yang macam haram..yang macam kentot berperisa spicy untuk anda semua...hahahaaaaa..pernah atau tidak..mari aku bagitau beberapa fakta menarik dan mengarut buat tatapan di dalam jamban...kehhh3..

FAKTA-FAKTA ITU


  1. MENGADAP LAPTOP/PC SELAMA SEMINGGU TANPA HENTI AKAN MENYEBABKAN BULU KETIAK ANDA BERTAMBAH PANJANG..
  2. MENANGIS SECARA TERSEDU-SEDU MENYEBABKAN SISTEM PERNAFASAN AKAN TERSUMBAT
  3. BERLARI TANPA SELUAR AKAN MEMBUATKAN ORANG RAMAI PANDANG PELIK PADA ANDA
  4. KENTOT DI DALAM AIR DAPAT MENGURANGKAN PERATUS BAU KENTOT ANDA
  5. TAHI MANUSIA SANGAT BERBAHAYA SEKIRANYA DIBIARKAN DI TEPI JALAN
  6. JAMBAN CANGKUNG LEBIH POPULAR DARI JAMBAN DUDUK
  7. MAGGI ADALAH JUARA MAKANAN PILIHAN PELAJAR
  8. KERAP MENONTON VIDEO LUCAH AKAN MENYEBABKAN ANDA GILA SEKS
  9. TAMPARAN WANITA LEBIH PEDIH DARI TAMPARAN BABUN
  10. TIADA KATA SEBURUK KATA CARUTAN TAHAP KONGKANG
  11. SELIPAR JEPUN PALING POPULAR UNTUK KE JAMBAN
  12. TAHAN KENTOT SEKUAT-KUAT HATI MENYEBABKAN WAJAH ANDA BERUBAH PELIK
  13. SEKURANG-KURANGNYA DALAM SEHARI ANDA AKAN MENCARUT
  14. MEMBUAT WAJAH SERUPA ITIK MENGAKIBATKAN RAMAI ORANG MENYAMPAH
  15. MATA LELAKI AKAN MEMBESAR APABILA TERPANDANG WANITA SEKSI MELAMPAU

''wooooo..sebonjol-bonjol bukit..bonjol lagi bende tu..
sabunnn-sabunnn''

hahahaaaa..mengarut je aku tau...ahhhh...saje-saje kan...kui3....so..aku da ngantuk sebenarnya ni..esok nak keje pulak....anything problem??silalah datang berjumpa aku...kahh3..wekkk..

Monday, September 19, 2011

PEKERJAAN IMPIAN UNTUK SI MALAS....HOYEHHH!!

Selamat malam...pekabo..

Ahaaa..kerja..kerja..dan kerja...kalau tak kerja,macam mana nak hidup...semua orang perlu berkerja untuk menampung kehidupan..kat dunia ni bermacam-macam kerja yang boleh kita pilih..asalkan ianya halal dan mampu kita lakukan..ada yang bernasib baik dapat kerja yang setimpal dengan tahap pendidikan diorang..dan ada juga yang kurang bernasib baik...dan ada juga yang memilih kerja..konon belajar tinggi-tinggi lah..kerja pun nak juga tinggi-tinggi...aku??alhamdulilah syukur lah kan...kerja aku sekarang ni pun sebenarnya tiada kaitan dengan ape yang aku belajar kat Universiti dulu...jauh menyimpang dari landasan...hahahaaa..aku manager kat mcdonalds tau...hahaaaa...(poyo)...walau apa pun sekali bidang kerja kita...kita adalah yang terbaik dalam bidang masing-masing...so..tidak perlulah kita rasa macam...malu..segan..or watever lah kan...coz rezeki pun masing-masing...at least jangan malas sudah...dan rajin berusaha...

tapikan...korang bayangkanlah...kalau ada jugak orang bayar gaji untuk kerja-kerja seperti di bawah...dah pulak tu siap ikut office hour punya rules..nak tau apa kerja tu..kalau adalah kan...memang comform ramai yang mohon...cekidaut...

PEKERJAAN APAKAH???
  1. PENIDUR PROFESIONAL 
  2. PENONTON TELEVISYEN PROFESIONAL 
  3. PELANGOK PROFESIONAL 
  4. PENUKANG HABIS BERAS PROFESIONAL
  5. PELEPAK PROFESIONAL
  6. TUKANG MAKAN PROFESIONAL
  7. PENGOREK HIDUNG PROFESIONAL
  8. PAKAR BERAK PROFESIONAL
  9. PENGANGGUR PROFESIONAL
  10. PAKAR ALASAN PROFESIONAL
''rains..bila nak bayar gaji aku ha??!!
(aku: blueekk..p mampos)


Ahaa..bayangkan semua 10 pekerjaan di atas itu ada dibayar gaji...maka ramailah yang berebut-rebut nak mohon punya(termasuk aku)..bayangkan 'pekerjaan' yang macam itu ada guna sistem punch card...hahahaa...nak-nak pulak kerja yang macam tu ikut office hour..8-5...hahahaaa...paling best hujung bulan dapat gaji free..fuhhhh...macam haram~~~hahahaaa...itu bukan kerja...tapi itulah namanya PEMALAS!!! amek ko...so..bekerjalah kamu,sebelum kamu dikerjakan...tiada jalan pintas untuk berjaya..kecuali kalau ko guna khidmat SETAN untuk berjaya...wallahualam...





p/s: sesungguhnya hanya kamu sendiri yang mampu mencorak dan mengubah kehidupan kamu..dan bukannya gorilla mahupun tenuk...


Sunday, September 18, 2011

BILA BABUN DAN RAKANNYA BERPOSING KACAK..

Wahahaaaaaaaa~~~

Babun...babun...entri kali ni aku malas nak kecoh panjang..cumanya aku nak berkongsi dengan anda semua tentang babun...ape?? babun lah...korang pernah ke tengok babun berposing kacak?? diorang pun nak juga glamour macam kita-kita kan...sekali sekala tengok aksi mereka tak salah kan..kui3....malas nak sembang lebih..hang pa tengok lah sendiri...urrrrkkkkkk arkkkkk urkkkk arkkk...wuuuhoooo huhuuuuhh (terbabunkan diri kjap)

''huk aloh...xsempat kawe nok sikat rmbut..''

''bahagianya diriku kerana dicintai
babun betina itu..wahhh''

''blah!! mencik2..nk bunuh diri ni..mencik2!!''

''dah 38 tahun pak cik jdik jaga..mcm2 hal babun
pak cik tahu...hmnn''

''beginilah nasib aku..duduk je lah..keje xde..
awek xde..emmmm..''

''agak kacak bila aku duduk mcm ni..''

''jeles ke tgok aku lepak kat sini??!!''

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
'' woiii!!! aku ni babun ke???!! sial la ko ni rains??!!



p/s: kadang-kadang ade juga manusia yang perangainya lebih teruk mengalahkan babun..


AKU DAN KARI TAK PERNAH NGAM...DEMMM!!

Assalamualaikum semua perakuns...>_<

Sori bro...huhuu..aku tak makan kari bro..bukan makanan peberet sepanjang zaman aku...seingat akulah,dah lama aku tak sentuh kari..terutamanya KARI AYAM..serius habaq hang..adalah dalam 2-3 tahun kebelakangan ini..apa??TIPU?? kejadah gaban aku nak tipu lah..aku dulu-dulu masa kecil je makan kari lah..bukan apa aku tak makan..aku tak minat kari..bagi aku, kalau aku tak makan kari pun aku tak kecik hati..serius..ramai member aku tanya kenapa aku tak minat kari?? sebenarnya pun adoi..aku sendiri tidak tahu kenapa aku tak suka kari...

adakah kari itu pernah mengecewakan aku??---->ENTAH
adakah aku cerewet?---->ENTAH
adakah kari itu tak seksi macam daging goreng kunyit?(peberet aku)---->ENTAH
adakah kari itu makhluk asing seperti belalang??---->ENTAH

''nampak mcm sedap..tapi..errrr...aku nak
muntah...''

cumanya bila aku terpandang kari je..otak aku terus otomatik terbayangkan sesuatu pemandangan
yang kurang senonoh....haaa~~

Entah..entah dan entah..mak aku terer masak kari tau..itu pun aku tak makan...ibu aku pernah cakap kat aku..''ko esok luse kalau dapat bini, yang belah2 utara..baru padan muka..'' lantas aku menjawab..rugilah mak nanti tak dapat bermenantukan org utara..hahhaaaaa..sebab aku awal-awal lagi dah REJECT awek utara...kahh3...(poyo giler)
Walau apa-apa pun..cuma KARI AYAM kot yang aku tak akan makan..dan tak akan sentuh
coz....AKU TAK SUKA...kalau aku p lepak kat kedai mamak
sekalipun...aku akan cuba elakkan makanan yang ada kari..
hahahaaaaa....demmm!! so..jangan haraplah aku nak makan dan sentuh kari...
bukan apa..naluri aku tak berkenan....

so..kepada penggemar kari, aku tabik kat korang coz korang pandai makan kari..
huhuhuu..aku je yang tak makan kari...tak berani..bukan nak poyo...tapi
memang itulah aku...aku...dan aku...

p/s: aku pernah dipaksa oleh sseorang untuk makan kari..last-last...aku muntah..demm!!!

There was an error in this gadget