Monday, September 19, 2011

PEKERJAAN IMPIAN UNTUK SI MALAS....HOYEHHH!!

Selamat malam...pekabo..

Ahaaa..kerja..kerja..dan kerja...kalau tak kerja,macam mana nak hidup...semua orang perlu berkerja untuk menampung kehidupan..kat dunia ni bermacam-macam kerja yang boleh kita pilih..asalkan ianya halal dan mampu kita lakukan..ada yang bernasib baik dapat kerja yang setimpal dengan tahap pendidikan diorang..dan ada juga yang kurang bernasib baik...dan ada juga yang memilih kerja..konon belajar tinggi-tinggi lah..kerja pun nak juga tinggi-tinggi...aku??alhamdulilah syukur lah kan...kerja aku sekarang ni pun sebenarnya tiada kaitan dengan ape yang aku belajar kat Universiti dulu...jauh menyimpang dari landasan...hahahaaa..aku manager kat mcdonalds tau...hahaaaa...(poyo)...walau apa pun sekali bidang kerja kita...kita adalah yang terbaik dalam bidang masing-masing...so..tidak perlulah kita rasa macam...malu..segan..or watever lah kan...coz rezeki pun masing-masing...at least jangan malas sudah...dan rajin berusaha...

tapikan...korang bayangkanlah...kalau ada jugak orang bayar gaji untuk kerja-kerja seperti di bawah...dah pulak tu siap ikut office hour punya rules..nak tau apa kerja tu..kalau adalah kan...memang comform ramai yang mohon...cekidaut...

PEKERJAAN APAKAH???
  1. PENIDUR PROFESIONAL 
  2. PENONTON TELEVISYEN PROFESIONAL 
  3. PELANGOK PROFESIONAL 
  4. PENUKANG HABIS BERAS PROFESIONAL
  5. PELEPAK PROFESIONAL
  6. TUKANG MAKAN PROFESIONAL
  7. PENGOREK HIDUNG PROFESIONAL
  8. PAKAR BERAK PROFESIONAL
  9. PENGANGGUR PROFESIONAL
  10. PAKAR ALASAN PROFESIONAL
''rains..bila nak bayar gaji aku ha??!!
(aku: blueekk..p mampos)


Ahaa..bayangkan semua 10 pekerjaan di atas itu ada dibayar gaji...maka ramailah yang berebut-rebut nak mohon punya(termasuk aku)..bayangkan 'pekerjaan' yang macam itu ada guna sistem punch card...hahahaa...nak-nak pulak kerja yang macam tu ikut office hour..8-5...hahahaaa...paling best hujung bulan dapat gaji free..fuhhhh...macam haram~~~hahahaaa...itu bukan kerja...tapi itulah namanya PEMALAS!!! amek ko...so..bekerjalah kamu,sebelum kamu dikerjakan...tiada jalan pintas untuk berjaya..kecuali kalau ko guna khidmat SETAN untuk berjaya...wallahualam...





p/s: sesungguhnya hanya kamu sendiri yang mampu mencorak dan mengubah kehidupan kamu..dan bukannya gorilla mahupun tenuk...


3 RAKUNS KECOH:

Susan Lolo B. said...

mestila rajin keja.. kalo tak,, tak dpt hidup!

si kiut lavender said...

klau adalah kan skl nak mohon kerja 6ber 1 ,2 dan 6...wohho...bosannya dunia klaw itulah rutin hidup hari2...xmencabar langsung

RAINS INDRANI FIRDAUS said...

Susan: meme..klu xkeje cmne nk tnggung keluarga kn3..>_<

si kiut lavender: best ape..heee..ujung bulan dpt gji..hehh...

There was an error in this gadget