Saturday, September 4, 2010

Monolog Seorang Penulis...

Aku juga telah banyak menghasilkan beberapa buah lirik lagu untuk band aku...saja suka2...pengaruh muzik aku lebih kearah 60s modern pop..ade sound mcm 60s(the Beatles)+indie(The Times)...kire lebih berentak catchy dan sedikit sentuhan pop...kalau korang biasa dengar lagu the Times,The Beatles,The kooks,secondhand serenade...i2lah pengaruh muzik yang ada dlam diri aku...kekadang jiwang juga kan...bagi aku, hasil daripada penciptaan sesuatu lirik 2 amat bergantung kepada sound yang universal...bukan hanya sekadar melepas batuk ditangga saje...aku universal..setiap genre muzik pun aku bleh dengar asalkan ianya kena pada masa dan tempat yang sesuai kan...betul x?bagi aku kekuatan pada sesuatu melodi muzik i2 pasti ada 'wangi'nya dan kelebihannya...oo yee...kumpulan muzik aku selalu p jamming kt studio..ble kitorang free,kiteorang p la 'melalak' kt dalam studio...sekadar suka2...lagipun ahli kitorang semua adik beradik..3 orang saje...aku bukan saje minat malah aku memang serius bab2 berbicara hal muzik sejagat ni...cme kadang2 aku xde peluang nak sampaikan ape yang aku rasa kn...cme dilaman blog ini saja..

aida's story

tersenyum padamu
ku rasa rindu..melihat dirimu
di mana saja terlihat wajahmu
seakan memburu..

lepaskan semua..segala dusta yang kita bina
lupakan saja..segala nista yang mereka kata..

oh..aida,kau lah satunya yang aku cinta
oh..aida,kaulah satunya yang aku puja..


               -Rains Indrani-

Friday, September 3, 2010

Dari Imaginasi Gelapku V

Man Machines-True World Behind Us





Masa aku studi art dulu...kitorang dikehendaki mencari subjek kajian untuk diselidiki...setiap daripada kami harus mempunyai tema dan konsep seni masing2...wajib ada...hal ini kerana,ianya akan membentuk identiti si pengkarya kelak...okla,bagi aku masa 2,aku gile kepada mesin2..chainsaw,generator,enjin dn seangkatan dengannya...ianya merupakan subjek kajian aku...so, aku kaji la rupe bentuk mesin dan enjin2 ni semua...secara x langsung aku dapat melakar sesuatu idea yang menarik utk dipaparkan kepada audien...pada masa yang sama,mesin ini sekadar subjek dan bukan temanya...oleh itu aku pun cuba nak relate kan nya dengan peperangan dan penindasan....hmnn...skit gak kepala time 2 nk pk...last2..aku teringat ade seorang artis komik ni yang sgt aku minat lukisan dia...lalu aku pun cbe untuk gunakan pengaruh dia dalam penghasilan artwork aku...PUPPETER..itu lah nama artis tersebut...karya dia memang best..dia pun suke lukis mesin....maka artwork aku terhasil lah sperti di atas ni...kiranya tema aku ni berbunyi "manusia mesin penjajah si lemah'...msti korang xfahamkan....biasalah 2...dalam lukisan 2 aku gambarkan manusia yang berpakaian sragam askar mempunyai separuh badannya adalah mesin...simbolik kepada penindasan tentera2 barat yang rakus menjajah negara timur tengah....merekalah mesin pembunuh...merekalah mesin penindas...orang bunuh orang...

Dari Imaginasi Gelapku IV

Rains in Art Nation


123
456
7
Ni antara karya-karya seni lukis aku masa time aku studi dlu2..aku melukis kerana minat sangat..terutamanya melukis figura manusia..aku sangat kagumi dengan ciptaan Allah dan oleh kerana itu,aku menyampaikan rasa syukur ku melalui lukisan...semoga Allah menerima cara kesyukuran ku ke atas nikmat yang dia berikan di dunia ...


8




Petunjuk:
1.Ni potret mama n papa aku
2.my self potrait
3.Dua dunia berbeza
4.hmnn..Farah(sexy girl from Dirty Uniform story)
5.Aku full of pains
6.Dia crying in sins
7.Askar Rome(imaginasiku)
8.Potret seorang gadis dari Kedah

Thursday, September 2, 2010

Foto Lembaga Putih 100% real


2 foto yang aku upload ni memang benar..aku pun mula2 xpcya..foto ni diambil masa aku ngan adik aku p majlis makan2 kt rumah bos ayah aku..kawasan rumah 2 memang terpencil skit..ade banyak pokok2 yang tebal daunnya...time ni aku nagn adik aku saje melilau lepak p isap rokok jap..sje nk shot gambar..masa mula2 2 xprasan la ade benda pelik kan..coz kt dalam kamera gelap je..bila aku transfer dalam pc..tu dia...aku dapat kesan ade benda pelik..so aku highlight kan la benda 2...korang sendiri pun bleh teka...susuk pe benda 2...trpulang kepada anda semua la samada nk percaya atau tidak..trus terang aku ckap foto2 ni memang asli dan bukan yang diedit oleh ape2 jua bahan pun..100% real...

-Syaitan ada dimana2 sahaja-
Wallahualam..subhanallah...

Wednesday, September 1, 2010

Dari Imaginasi Gelapku III

Jen The Crop-karakter komik rekaan aku(aku guna Adobe photshop CS)
The Fallen Angel-opps!!jgn salah faham..ini cume rekaan imaginasi aku tentang susuk seekor syaitan
yang telah tercampak ke duni(Lucifier)

Sebenarnya karya2 sebegini amat dekat dalam kepala otak aku.Bukannya apa,cume sekadar imaginasi sahaja.Ianya tiada kena mengena dengan fahaman ataupun pegangan.Kadang2 imaginasi aku ni melebihi had yang telah ditetapkan oleh Tuhan.Aku selalu mencuba untuk melakar sesuatu yang boleh buat orang rasa teruja,terkejut,muntah,jijik,hina,kejam dan gelap.Itulah matlamat aku,setiap lukisan aku ni menggambarkan betapa luasnya imaginasi kita bila kita berfikir melangkaui sempadan biasa.Oleh itu,lukisan aku yang akan datang akan muncul xlama lagi..lebih drastik, kejam dan meloyakan anda semua..Nantikan..

Dari Imaginasi Gelapku II

My self potrait
Isi Muntah-lukisan ni membawa makna si pemakan rasuah..
Lady Tree-puaka pokok
Robo-Gurl
sumbang mahram


Sumbang Mahram-simbolik kepada hubungan seks antara ibu dan anak lelakinya,adik perempuan
dengan abangnya..dan




Ini lah antara cebisan karya-karya aku..semuanya datang dari imaginasi gelap aku..dark side of mind..

sebenarnya banyak lagi lakaran2 yang telah aku lukis...hanya masa akan datang akan aku post kan..aku harap kalian semua enjoy dengan lukisan aku yang x seberapa ni...art is free and everything can we call arts...





There was an error in this gadget