Tuesday, November 1, 2011

BRUNO MARS -JUST THE WAY YOU ARE (COVER VERSION)


Assalamualaikum...>_< haiii2...lamo da tak update blog..kui3...hari ni aku nak update lagu je..lagu bruno mars yang 'just the way u are tu lah...tapi versi aku...tah sedap ke tidak kan....best lagunya tu..tu yang aku try wat cover lagu tu...heeee.,..so..korang layan la sendiri...aku nak main PES2012 ni...


heheeee...da layan da??so..hope korang suke ye...

p/s: sori lah bruno mars coz rosakkan lagu hang...puiiii~~~

Thursday, October 27, 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS



Assalamualaikum semua...ahaaaa..mai-mai join kempen ni..ramai-ramai baru best...
ape??ingat pilihan raya je ade kempen??

So..aku dengan rasa bangga macam rakun ingin mengkecohkan kempen ini buat semua...best ape..kepada sesiapa/blogger yang nak tingkatkan jumlah followers,boleh lah join ni..heheee...jom klik kat sini TERJAL BICARA...janganlah nak malu-malu ok...mai pakat-pakat ke link itu....


Wednesday, October 26, 2011

WORDLESS WEDNESDAY # MY GUITAR'S

they're my 'baby'




p/s: thankz arianna..thankz ibanez..thankz sakura..n thankz old kapok..

WORDLESS WEDNESDAY #LEVI'S 1853


-LEVI'S MOOD-






p/s: teringin jadi model levi's..puiiiii~~~

Monday, October 24, 2011

RAINS IN HOLIDAY

Assalamualaikum...agak lamo juga aku tak meng'update'kan blog ni..adalah dalam beberapa hari...huhuuu..bukan apa aku tak update...ari jumaat ari tu aku diserang oleh DEMAM BATUK cap kahak sakit kepala sengal otot bontot....penat aku asyik batuk je...then keesokan harinya pula aku dengan family aku holiday kat TIARA BEACH RESORT...alaahh yang atas sikit dari TELUK KEMANG...dengan keadaan aku yang masih lagi 'segar' demam pun kena juga pergi...2 hari..macam biasalah..tempat resort compom nak kene terjun dalam air..hahahaa..aku gagahkan diri macam superman terjun dalam air...sejuk toksah nak kata la..menggigil aku macam kambing....hahahaaaaa...nah aku sajikan beberapa gambar percutian aku dan family aku tempoh hari...aku nak p bagi hemster aku makan jap...wachaaa~~~~

''aku ngan adik aku si efy''

'sebelum nak bertolak''

''ko pehal ucop??!!nak berak ke?''

''view from our room...wuuu''

''ibu dan ayah aku lah tu..''

''ibu..d sini...


''budak muncit efy ngan ibu aku..hahaaa''

''santai..santai...

''anok sapo lah tu..aku pon xkenal..

''tiara beach resort''
selalunya kat tempat itulah family aku bercuti mandi manda...bermalam kat hotel kat situ..seronok juga..every year memang kalau tak sekali,mesti dua kali p sana...rehat-rehatkan minda..tenang-tenangkan fikiran...seronok..


p/s: sudahnya..batok aku masih ada lagi...urghhhhh!!!demm!!



Wednesday, October 19, 2011

WORDLESS WEDNESDAY # MY IBU

AKU SAYANG IBU


14 MAC 2011

''15 MAC 2011''

''16 MAC 2011''

''27 JUN 2008''
11 NOVEMBER 2010

24 MEI 2010
p/s: tidak terkira rasanya gambar aku dan ibu yang ada dalam folder lappy aku ni...dari aku sekolah smpai lah sekarang ni...ibu tetap nampak muda...dan tetap yang terbaik dalam hidup aku...sayang ibu aku...









AKU DI KONVENSYEN MCDONALD'S

Haiii...haiiii...pagi..pagi..kui3...hari tu 14hb Oktober 2011..aku menyertai konvensyen assistant manager mcdonald's kat sunway convention centre...wuuuuu...ramai habaq hang...1malaysia kot yang datang...dari johor..melaka..sarawak...semua manager mcdonald's seluruh malaysia datang konvensyen...macam-macam jenis rupa ada....macam biasalah konvensyen kan...siang dengarlah ceramah sikit pasal target dan berkaitan mcdonalds...aku ni antara manager yang mewakili area CITY LION..




serius agak seronok gak la...but yang paling seronok pabila time DINNER...wahhhh...sebelum terlupa..tema dinner tu 1malaysia..kena dress ikut salah satu warna bendera malaysia la..pergghhh..time ni..macam-macam rupa dan pakaian yang aku tengok la...AG hotfm jadi MC woooo...tapi aku tak la amek banyak sangat gambar kot..maklumla aku malam tu tercalon 'BEST DRESS MALE'' ..hahahaaa...yang mana sempat aku amek...sumpah aku tak tipu...

''time ni bunyi muzik macam haram..bapak kuat!!''

''yang berdiri belah kiri tu lah aku punya OC...kak maisarah..''

''lampu da bukak da...

dan sebelum nak dinner je aku sempat bergambar...hehehhh..tu pun pakai kamera henset aku yang tah ape2 tah...hahahaaaa...sori kalau gambar kurang jelas...maklumlah...

''dari kiri kak mai(OC),Sara Casanova(Managing Director
Mcdonald's Malaysia), aku daaaaa....''

''yang belah kiri sekali tu wawa..2nd assistant
stor aku...hahaaa...kecik orangnya..

''ok..aku tau aku hensem..hahaaa..dressing
camni pun boleh menang best dress male?!!

heheee...itulah yang mana aku sempat snap kan...huhuuu....tapi malam dinner tu memang best...coz yang pertama..aku tercalon 'best dress male'..kedua aku kena menari kat atas pentas..gilo..ketiga aku menang!!!!ada 7 pasangan yang tercalon...aku adalah dipasangkan dengan awek sorang tu..lupa namanye..manager dari stor mana pun aku tak ingat...hehee...dia menang 'best dress female'..ewahhh..terima kasih kat OC aku, kak maisarah coz dialah yang calonkan aku...>_<

p/s: menang dapat duit woooo...dapatlah RM150 tau...jangan jeles...:P





Tuesday, October 18, 2011

AKU BERADA DI TAHUN 1950-AN????

Pepagi buta macam ni mood aku agak poyo sikit..kahh3...nasib lah...nak sangat cakap aku poyo kan...memang la..ada aku kesah??heheee..alaaa..ok2..enough2..bukan apa,saja je nak kecoh sikit...adalah beberapa gambar diri aku sendiri yang aku suka sangat..bukan apa..gambar tu seolah-olah aku macam berada di zaman hitam putih...serius aku rasa macam tu(poyo!!)...xpercaya?? tengok lah sendiri...wekkkk~~~





heheheeee...betulkan...ahhhh..lain orang,lain penghayatannya...ye dak..wekkk...time ni
aku kat SARAWAK...lamo da tak balik sana...sekali sekala balik,terasa jugak rindunya....
so...kalau suka gambar-gambar di atas,silalah tepuk siku ramai-ramai sebagai tanda
suka sangat2...>_<


p/s: i'm proud to be SARAWAKIAN BOY...

Monday, October 17, 2011

SUPERMAN LAWAN SEPUKMAN

Selamat pagi guys....heheheee...kali ni entri aku tak nak cite banyak...tapi biar superman dan sepukman je yang cite tok korang...biar gambar diorang je yang bercakap....heheee...ok2...kat sini aku ada la buat or cipta dua karakter superhero...superman tu aku just create je balik dari original karakternye...but yang satu lagi ni...korang memang tak pernah tengok...so...adakah banyak perbezaan antara dua ekoq superhero ni???saksikan...

''mana budak yang nak bajet macam aku tu??''

dan di bawah inilah....mr.SEPUKMAN yang macam haram...hahahaaaaa...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
''aku sedar diri lah..sial ko RAINSSS!!!''
p/s: aku dulukan asyik membayangkan yang aku ni adalah superhero...kalaulah aku ni superhero...hmnnn..
nak berak pong tak senang kot...hahahaaa...



Friday, October 14, 2011

MEMORI DI KLCC BERSAMA DUA TAIKO BESAR

Ecehhh..cehhh...tajuk entri macam nak gengster je lebih...hahaaaa...betul maaa..ini dua orang taiko maaa..dua orang taiko yang ade darah sama dengan aku maaa....siap ada tatu kat tengkok lagi tu...ko ade??xde kan..hahaaaa...ok2...dua taiko ni adalah ATOK aku dan UNCLE aku....aku ni ada darah IBAN...keturunan iban....so jangan dok nak wat pelik lah eh...aku ni MUSLIM..mak dan bapak aku da convert masuk muslim time aku umur 5 tahun+ ...haaa...so..kat bawah ni adalah sikit memori bergambar bersama diorang...layannnnn~~~taiko tai suda mari klcc....lu apa ciritaaa maaa...

''uncle taiko kasi senyumla sikit...''

''ibu aku ngan atok taiko aku..waahhh!!

'sila abaikan kenapa aku duduk camtu..urgghhh!!

TOKKK TAIKO!! lu memang hensem maaa..

dan
-
-
-
-
-
-
-
-
AGI IDUP AGI NGELABAN!!!!!
p/s: mase ni lah kali pertama atok aku datang ke klcc...jenuh gak aku menjawab segala pertanyaan berupa
perah otak tahap dewa sungai dari beliau...=_='



MY ROOM RESIDENT

Selamat sejahtera u'olls..kuiii3...entri kali ini saja je aku nak kecoh sikit pasal 'penghuni-penghuni' tetap
dalam bilik aku...heeee...tak kisah lah benda tu penyapu ke...calitan hingus aku ke..spender ke..
baju ke..lappy aku ke..aku just nak share je apa benda yang ade dalam bilik orang bujang kacak macam aku ni(blueekkk)..nah..layanlah...aku nak p kira bulu kaki jap...







dan 
-
-
-
-
-
-
-

AKU PONG PENGHUNI BILIK AKU JUGAK..

oppps...cukup setakat ini dulu...next time aku janji akan show off lagi 'penghuni-penghuni' bilik aku yang lain...kui3..mana best kalau tunjuk semua sekali gus ye dak...slow-slow babeh...>_<





Thursday, October 13, 2011

BRUNO MARS AGAIN??

Haiiii..heheeee...ni da kali kedua da aku nyanyi lagu BRUNO MARS-COUNT ON ME...yg first
dulu tu macam salah je aku nyanyi...hahahaaa..malu aku...so yg kali ni percubaan kedua la kan..kui3...so..
i'm sorry if x sedap..huhuuu..just for fun...and aku suka sangat lagu ni..tak tau la psai apa...layannn~~~~VIDEO LAIN DARI AKU



p/s: count on me..count on you....i love u lahhhh..muuaahhhhh~~~

Wednesday, October 12, 2011

AKU BUDAK FINE ART VOL.II

Salam sejahtera sekali lagi...hasil karya kali ini,aku nak kongsi
ngan korang semua..totally made 100% dibuat menggunakan Adobe Photoshop 7..
yang adobe lamanya..time ni aku suka nak explore kebagusan siri adobe photoshop ni...so..
makanya terhasil lah karya di bawah ni...
temanya BLOODISCHEAP..


Jen The 2nd Crop

Jen the Silver Silent

Jen The Root

p/s: banyak sudah aku hasilkan karya-karya sebegini...sampai naik muak aku sebenarnya...anyway...coz art is    my life....tangan aku always x akan berhenti untuk melukis....

There was an error in this gadget